Alweer drie jaar geleden zat ik in een zaal van een groot event. Alles klopte op die dag. Vanaf het moment van binnenkomst, de koffie en de thee (en het lekkers erbij) het programma en de mensen die er rond liepen. Ooit sta ik op dat podium beloofde ik mezelf. Het is nu nog te vroeg wist ik. Dus volgde ik een coachprogramma voor persoonlijk leiderschap en voor mijn business. Alles heb ik ongeveer aangeraakt. Het was zeker geen overbodige luxe weet ik achteraf.

Volgens welke regels leef jij eigenlijk?

Hoe zit dat eigenlijk met jou? Welke keuzes maak jij in je leven? Volgens welke regels leef jij eigenlijk? Zijn het de regels van je vader die je ooit zei dat je een opleiding moest kiezen waarmee je de kost kunt verdienen? Of leef je de regels van je moeder, die jou voor leefde door alles te doen om aardig gevonden te worden? Of is het soms je leraar die je altijd toebeet dat het nooit wat zou worden met jou?

Onbewust leef je de regels van een ander. Ooit dacht je als kind dat het zo hoorde. Of omdat je het zo vaak hoorde. Maar wat heeft het jou gekost om zo te leven? Wanneer kies je eigenlijk voor jezelf? Leven volgens de regels van je onbewuste kosten je vaak te veel. Het gaat ten koste van ontspannen en genieten. Het gaat ten koste van jezelf.

Maar je hebt een keuze. Je kunt vanaf nu besluiten dat je het anders gaat doen. Dat je meer tijd gaat besteden aan de mensen die je dierbaar zijn. Je partner, je gezin of je vrienden. Dus voor jezelf. Hoe voelt dat als je daar aan denkt? Voelt het bevrijdend? Of is het super spannend om te kiezen?

Vandaag is de dag voor de rest van je leven. Voor mij was die dag in die zaal, bij dat event.
Nu drie jaar later. Meer dan 500 coachtrajecten heb ik afgerond, veel boeken gelezen, één boek als co-auteur geschreven, mijn persoonlijk coachtraject en voor de business en vele evenementen over persoonlijk leiderschap ben ik verder. Deze ervaringen wil ik met anderen delen in één dag! Op 16 september in een prachtig duingebied bij Den Helder. Een inspirerende omgeving die je doet stil staan, zodat je kunt verdiepen en bezinnen.

Vandaag aanmelden is de eerste stap voor de rest van je leven. Daarna zal het gaan stromen, omdat je een besluit hebt genomen. Denk er maar over, want het gaat om de impact die je maakt door jezelf te zijn.

Kom jij ook op de dag voor de rest van je leven?