Bij coachen gaat het niet alleen over coachen. Maar gaat het om de mate waarin je weer jezelf kunt zijn. Zodat je vrij bent en kunt genieten van het leven.

Coachen gaat over weer jezelf zijn

Coachen is hard werken. Dat wil zeggen gecoacht worden. Zoals een coachee laatst schreef dat een gesprek met mij zeer prettig was. Ze vulde het aan met “nuttig, want leuk is anders. Ik kijk uit naar het vervolg, want ik wil echt heel graag een eerste stap zetten in mijn ontwikkeling en vrijheid.

We moeten soms patronen blootleggen die zoveel pijn doen, dat je er voor op de vlucht gaat. Netflixen, gamen, door Facebook en Instagram scrollen, kleding kopen, eten, drinken, roken en ga zo maar door. Kop in het zand.

Ons oerbrein ervaart angst en pijn als gevaar, dus slaan we op de vlucht. Het vluchtgedrag geeft vaak ook pijn (stress) waardoor je er niets mee op schiet.

Patronen van vroeger uiten zich vaak in overlevingsmechanismen zoals vechten, vluchten, bevriezen of pleasen.

Als je die patronen ontdekt, weet je meteen wat je te doen hebt. Je moet jezelf dwingen om de angst toch aan te kijken en de pijn aan te gaan. Patronen die vaak van een ander zijn. Draag jij met je mee. Overgenomen van je moeder, je vader, grootouders of je leraar.

Het is nu tijd om die van je af te schudden. Los te laten. Je rustig te voelen en veilig. Ook zonder die patronen.

Ik ben dankbaar voor mijn werk, omdat ik hierin mag bijdragen. Iedere dag weer mensen mag coachen bij de stap in ontwikkeling en meer vrijheid.

Ga voor meer vrijheid. Ik gun het je van harte 🖤

#coaching #training #werkgeluk #geluk #vitaliteit #werkaanwerkuit #veerkracht #persoonlijkeontwikkeling